Stress

Stress och Utmattning

Stress- och utmattningsbesvär kommer i flera former. Kärnsymtomen är oftast trötthet och kognitiva symtom (svårare att tänka och fokusera), alltså en konkret fysisk upplevelse som tyvärr kan sätta igång psykiska symtom. Det en är en vanlig uppfattning att den utmattade behöver vila. Det är till viss del sant men motsatsen till stress är faktiskt återhämtning och då behövs även en aktiv återhämtning. Stressrelaterade besvär är inte nödvändigtvis psykiska men det är vanligt att den stressade eller utmattade utvecklar depression, oro eller ångest. För att hantera stress och utmattning behöver personen strategier för att minska ångest, nedstämdhet och oro.  Stress och utmattning är många gånger inte så svåra att behandla men det tar mer tid och tålamod än vad många tror, detta eftersom stress är något som läker och läkande kan ta tid. På Sund Psykologi har vi hjälpt många att lära sig hantera stress och återhämta sig från utmattning.

Hjälp att komma vidare

Kontakta oss för rådgivning

Lider du av Stress eller utmattning och känner att du behöver prata med en Psykolog? Vi erbjuder vårdens mest effektiva behandlingsmetoder och kommer tillsammans med dig fram till en personligt anpassad plan med det individuella behovet i centrum.

Kontakt

Träffa våra psykologer i Malmö och Lund

Om oss

På Sund Psykologi får du alltid träffa en legitimerad Psykolog. Sund Psykologi vänder sig till dig med psykisk ohälsa och samverkanspartners i offentlig och privat sektor. Mottagningarna finns i Malmö och Lund.